Få den rette terapeutiske behandling af angst

By:

Angst er blandt de psykiske lidelser i Danmark, som er allermest udbredte – og mange tusind mennesker lever med en angstlidelse. Er du en af dem, kan du med fordel læse videre her.

Hvordan behandles angst?

I meget svære tilfælde behandles angst med medicin. Medicinering bør dog ledsages af terapeutisk behandling, idet angst dæmpende medikamenter kun fjerner symptomerne på angst, og ikke som sådan går ned i de dybere årsags sammenhænge. Med medicin lærer du hellere ikke de coping mekanismer, som skal til for at bearbejde og håndtere angsten. Dette betyder, at du bliver nødt til at fortsætte med at tage medicinen, hvis ikke angsten skal vende tilbage i fuldt flor.

Lider du af angst, kan det på det kraftigste anbefales at prøve en angst behandling baseret på psykoterapeutiske metoder førend du begynder at tage medicin. Rigtig mange mennesker har med stor succes anvendt en psykoterapeut med speciale inden for behandling af angst, og fået virkerligt gode resultater heraf. En angst specialist kan hjælpe dig med at udvikle de redskaber, som skal til for at overkomme angsten i hverdagen. Når du lærer disse metoder at kende, vil du have tillid til, at du nemt kan håndtere et angst anfald – og når du først har opbygget den selvtillid, vil angsten ikke længere kunne kontrollere dit liv.

Hvem kan hjælpe mig med min angst?

Uanset om du lider af generaliseret angst, PTSD (Post Traumatic Stress Disorder), OCD (Obsessive Compulsive Disorder), panikangst, social angst eller måske en enkelt fobi, vil du kunne få hjælp og støtte hos en dygtig angst specialist. En sådan finder du i Kim Liljehult, som gennem mange år har beskæftiget sig med behandling af angst hos mennesker i alle aldre. Kim Liljehult har selv levet med angst i mange år, og kan således relatere til de problemer, du kæmper med i det daglige.

Læs mere om behandling af angst på angstekspert.dk