Hvad siger gulvtypen om din socialklasse?

By:

Mange danske hjem har trægulve. Det har nemlig været en tradition i mange år at bruge træ som materiale til at lave gulve i hele huset eller lejligheden, bortset fra på badeværelset, hvor der typisk er fliser.

Men et trægulv er ikke bare et trægulv. Der findes nemlig forskellige typer, og der er kæmpestor forskel på, hvor fint eller fornemt gulvet er. Læs med her om de forskellige typer.

1. Imiteret træ

Man kan diskutere, om imiteret træ overhovedet skal være med på listen her, da det jo egentlig bare er plastic. Men sandheden er, at det i nogle tilfælde faktisk godt kan se rimelig realistisk ud. Hvis vi snakker symbolik, må man dog sige at imiteret træ er det allermest billige og pinlige gulv du kan have. Det er der ikke noget classy over.

2. Alm. parketgulv

Hvad jeg kalder almindeligt parketgulv er de her små “brikker”, der lægges i hak i forlængelse af hinanden. Det kan se ganske fint ud, hvis sådanne gulve er behandlet ordentligt og eventuelt lakeret. Det er dog ikke noget der udstråler kæmpe kvalitetssans.

3. Plankegulve i fyrretræ

Plankegulve i fyrretræ kan se lidt forskellige ud. De er meget ofte anvendt i gammeldags arbejderboliger i københavn, hvor alle lejlighedens rum er fyldt ud med lange planker med knaster. Selvom det engang var arbejderboliger, er det i dag mere fornemt at have sådan et gulv, fordi det bærer på en lang historie og det anses for at være et klassisk gulv. Der findes også moderne plankegulve, hvor der eksempelvis ikke er nogle knaster i – dette er et meget eksklusivt gulv at have.

4. Sildebensparket eller chevron-parket

Sildeben og chevron henviser begge til to meget ens måder at lægge parketgulv i et mønster på. Sildebensparketten er kendt for at være det mest eksklusive gulv du kan have. Det skal helst lakeres med højglans lak for at se rigtig eksklusivt ud.

Har du et trægulv du skal have slebet, kan du få hjælp til det fra Gulvkanonen her: https://gulvkanonen.dk/.

Posted in: gulvslibning