Kan du søge hjælp for en hver form for misbrug?

By:

I Danmark er der hjælp at hente hvis du har et misbrug. Det er underordet hvilke form for misbrug du har. Det kan være et alkohol eller stofmisbrug, men det kan også være et spille misbrug eller et sexmisbrug. Det er underordnet. Du kan få hjælp uanset hvilke form for misbrug du har. For at få hjælp kan du enten henvende dig på et misbrugcenter, hos din læge eller en kommunal sagsbehandler. Hvis du kun søger råd og vejledning kan det foregå anonymt, men hvis du skal have behandling og du vil have den betalt skal misbrugscenteret bruge dit CPR nummer.

Det er fordi rent juridisk, skal din bopæls kommune betale for din behandling. Udover det er hvem du er irrelevant. Du kan vælge selv at betale og så kan du forblive anonymt, hvis det er vigtigt. Der findes misbrugscentre i hele Danmark og i princippet kan de behandle en hver form for misbrug, men mange af centrene er de bedre til en eller to former for misbrug. Hvis du har et alkohol misbrug kan du f.eks. kontakte stien behandlingscenter som er eksperter i behandling mod alkohol misbrug.

Hvad kan du forvente?

Hvis du søger hjælp mod et misbrug kan du forvente at få en helhedsorienteret behandling. Ud over at du bliver afgiftet vil du få hjælp mod de årsager der ofte er grunden til at du har fået et misbrug. Derudover vil du lære nye værktøjer, så du er bedre i stand til at håndtere et helt almindeligt liv med de udfordringer der er.

Der vil også blive arbejdet mod hvad du kan forvente når du vender hjem. Der skal findes et nyt netværk, så du ikke vender hjem til det gamle, der ofte har de samme problemer som du har haft. Er der ikke noget der kan erstatte det gamle, vender mange desværre tilbage fordi de er ensomme.

Posted in: Misbrugscenter