Skal sofaen stå op ad væggen?

By:

For nylig har vi investeret i en ny sofa på hjemmefronten, men vi er ikke helt enige om placeringen. Spørgsmålet er, om sofaen behøver at stå op ad muren, bare fordi de fleste mennesker gør netop det?

Spørger man stylisterne rundt i det danske hjem, så er en af de største syndere i indretningen, at mange mennesker har det med at placere deres møbler op ad væggene – og det gælder ikke bare sofaen, men også stole, borde og meget andet møblement til huset.

Spørgsmålet er så, om man kan sætte sin sofa midt i rummet, eller om det giver uro i rummet?

Eksperterne siger JA! Stil endelig den sofa et andet sted en op ad væggen. Men det skal selvfølgelig gøres ordentlig. Du kommer til at gå på kompromis med nogle af kvadratmeterne – eller i hvert fald gulvpladsen – når du trækker møblerne væg fra væggen, men i sidste ende vil du opleve, at rummet føles større og fungerer bedre i sin helhed, hvis du gør det. Det skaber nemlig luft og en fornemmelse af mere plads, selvom der ikke er det.

Vælg sofa efter placering

Har du fået lyst til at sætte din sofa et andet sted end op ad væggen, så er det ikke sikkert, at du bare kan trække den gamle las ud og stille den midt i rummet. Det er ikke alle sofaer, der er designet til at blive set bagfra, og derfor er det essentielt at du vælger din sofa efter placeringen.

Vil du have gode råd til valg af sofa, kan du med fordel læse denne artikel: https://husblog.dk/ti-nye-moebler-til-dit-hus-designermoebler-naar-de-er-bedst/. Her finder du tre forskellige sofaer af dansk design, der hver især er både flotte og komfortable – og komforten er alt andet lige en essentiel del af en sofa, hvis du spørger os. Særligt fordi mange af os kun har en af slagsen.